300-vuotisjuhla Mynämäellä

Mynämäen rovasti, raamatunkääntäjä ja suomenkielisen sanomalehden luoja, sai osakseen arvokkaan juhlan. Jälkipolville jäi muistoksi upea patsas. Juhlaväki näki vaikuttavan ja tyylikkään kirkkonäytelmän. Juhlajumalanpalvelus täytti mahtavan Mynämäen kirkon. Suomalainen sanomalehtikansa osallistui innokkaasti juhlan seminaariin. Ja suomalaista hengen ja sanan kulttuuria arvostava kansa sai osallistua vielä Antti Lizeliuksen hengessä juhlapitoihin. Olipa vielä juhlan ohessa huolella ja taidolla tehty juhlanäyttely Mynämäen kirjastolla.

Patsas ruskassa

Kuvanveistäjä Jarkko Roth on onnistunut - täydellisesti - tiivistämään muistomerkissä kaiken oleellisen Antti Lizeliuksen elämäntyössä.

Patsastekstit A-puoli

Antti Lizelius-patsas on massiivinen, juhlava ja henkevä.

Mynämäen kirkkoherra

Mynämäen kirkkoherra Jouko Kotisalo - kuvassa - ja arkkipiispa Jukka Paarma sekä suuri joukko kirkon ja suomalaisen lehdistön edustajia olivat patsaanpaljastusjuhlassa mukana.

Patsaanpaljastus

Patsasjuhla kirkon eteläpuolissa puistossa.

Wiktoria puvustamossa

Kulttuurisihteeri ja vt kirjastonhoitaja Viktoria Kulmala kantoi vastuuta myös näytelmän toteutuksessa. Puvustuksesta huolehti Leena Gustafsson ja Hanna Vänni.

Lizelius-näytelmä kirkossa

Kirkkonäytelmä Antti Lizeliuksen elämänkaaresta toteutettiin kirkossa Mynämäen kanttori Sinikka Rikkilän suurtyönä. Paikalliset seurakuntalaiset toimivat kuorona ja näyttelijöinä sekä avustajina.