Sukukokoukset

Vuoden 2014 Tuomas Ikolan sukukokous pidettiin Hämeenkyrössä.
Satakuntalainen nuortui ja taipui sutjakkaan keskusteluun, hymyyn ja halauksiin. Aloitimme Hämeenkyrön kirkossa jumalanpalveluksella. Pujahdimme kirkon vieressä sijaitsevaan historialliseen museoon ja jatkoimme juhlaa Hämeenkyrön Vanhassa Pappilassa. Siellä oli ohjelmaa ihan sopivasti. Uutuutena videotallenne sukututkijamme Aatto Salmion tyttären haastattelusta. Hämeenkyrön emerituskirkkoherra Sakari Virtanen viihdytti ja virkisti oloamme jutustelemalla tyrvääläisyydestä ja hämeenkyröläisyydestä.

Vuoden 2017 sukukokous pidettiin Turussa 16.9. ja ohjelmassa oli prof Aimo Hakasen hieno puheenvuoro edeltäjästään prof Osmo Ikolasta.
Sukuhaarojen esiintymisen osiossa jokainen haara käytti valmistellun puheenvuoron korostaen omaa kasvuaan ja kokemuksiaan ainakin sadan vuoden aikajaksolla.
Vuorenojien "Sepän Pojat" esittivät musiikin keinoin tietojen, taitojen ja kulttuuriarvojen siirtymistä sukupolvelta toiselle.


				
Tuomas Ikolan sukuseuralaisia 2017

Turussa kokoonnuimme taas ihanissa olosuhteissa Aurajen rannassa sukukokoukseen. Tässä osa suvustamme kokouksen jälkeen.

Sukukokous 2017 oli TURUSSA

Ohjelmassa esiintyi mm. prof Aimo Hakanen, joka kertoili muistojaan prof Osmo Ikolasta. Sukumme suurmies sai arvoisensa kertojan, sillä professori Aimo Hakanen jatkoi Osmon työtä Turun Yliopistossa. Toivottavasti saamme tälle sivustolle lyhennelmän Hakasen esityksestä.

Suomen kielen professorikaverit 1987

Tässä kaksi jaloa kielimiestä. Pertti oli karkkulainen opettajan poika ja Osmo taas aitoa tyrvääläistä sukujuurta! Molemmat lähtivät ensin Ruotsin Yliopistoihin. Osmo palasi Turkuun ja Pertti Helsinkiin. Ja molempien jalanjäljet ovat vahvat.

Aurajoen laiturimaisemaa

Missä ovat sukumme juuret. Missä on sukumme vaikuttanut. Jalanjälkiä on runsaasti ainakin Turussa.

Muistot sammua ei saa

Tuomas Ikolan suku ei koskaan unohda edesmenneitä esi-isiään ja -äitejään. Tässä laskevat kunnioituksen seppelettä Marja-Liisa Vihermä ja Tatu Salmi vuonna 2011. Tyrvään Pyhän Olavin kirkko on sukumme historiallinen pyhättö. Tämä menneiden sukupolvien muistokivi on alunperin Jorma Gallén-Kallelan suunnittelema.

Tuomas kolan sukuseura 2014

Tuomas Ikolan sukuseura nautti yhdessäolosta Hämeenkyrössä 2014.

Sukuseuramme kokoontujia Kirjankeskus Pukstaavin edustalla Vammalassa

Ensimmäinen kerta Sastamalan kaupungissa, ja kuitenkin sukumme juurilla! No Vammalassahan tässä ollaan. Kirjankeskus Pukstaavin edustalla, vuonna 2011.

kirkonrakentajienikkunan alla

Täällä me taas seisomme, siis 2011. Tyrvään Pyhän Olavin kirkon kirkonrakentajien ikkunan alla. Huomaa alkuperäiset rakennusmestarien kasvopiirrokset valkoisessa ikkunanpielessä.