Vuorenojan sukuhaara

Vilhelmiina Tuomaantr. Vuorenoja o.s. Harjanen vanht Tuomas ja Katariina Harjanen, ent. Ikola, taulu 1. - Palveli Stormin talossa, jossa myös oli renkinä hänen tuleva puolisonsa Johan (Juho) Maurits Mäenpää. Mentyään naimisiin vuonna 1860 he muuttivat Ekojärven Nätkinmäen torppaan, josta myöhemmin Leinilän Juurijoen torppaan. Jouduttuaan jättämään myös tämän torpan he saivat ostaa vastikemaata Leinilän Haunian talosta, jonne rakensivat uuden - itsenäisen tilan, Vuorenojan "torpan", jota Vilhelmiina hoiti miehensä kuoleman jälkeen yhdessä nuorimman poikansa Nestorin kanssa 1919 saakka. Ja Nestori siitä alkaen kuolemaansa asti Hilda Kristiinan ja suuren lapsilauman kanssa.


				
sukupolvi_1.gif

Nätkinmäen torppa - Vuorenojien torppa

Nätkinmäen torppa on Mäenpään Jussin perustama. Tämä Juho Mauriz Mäenpää, myöhemmin Vuorenoja s. 1838 oli Vammalassa aikanaan eläneen nahkuri Herman Jokisen isä. Hän ja vaimonsa Vilhelmiina (s. Harjanen) olivat siitä muuttaneet Kataran Vuorenojan torppaan jo ennen vuotta 1890. Paikassa on myöskin ollut Frans Särkilahti-niminen asukas, joka muutti Sahalahdelle ja jonkin aikaa Kalle ja Eeva Lammi. Myöhemmin tulivat omistajiksi Paulu (Vini) ja Sandra (s. Engbäck) Nätkinmäki ja heidän jälkeensä poika Ville ja Aino (s.Ylipohja) Nätkinmäki.
Kaikki Vuorenojan Juho Mauritsin ja Vilhelmiinan lapset syntyivät torpassa. Nuorin heistä, Nestori, syntyi tosin Pikku-Leiniälän Vuorenojassa, torpassa kuitenkin.
sukupolvi_2.gif
Nätkinmäen torppa Tyrväällä

Tässä torpassa ja näillä kivillä ovat hyppelehtineet kaikki Johan (Juho) Maurits Mäenpään lapset: Serafiina Vilhelmiina, Juho Herman myöh. Jokinen, Matilda Karoliina ja ehkä vielä Nestori Vilhelmikin. Eli kaikki Vuorenojan sukuhaaran esiäidit ja -isät. (kuva on Virrin sukuseuran nettisivuilta.)

Juho Mauritz Mäenpää, s. Tyrvään Haukalla, suku Isojoelta

Juho syntyi 6.12.1838 Tyrvään Haukalla. Hänen vanhempansa olivat torppari Mats Jakobson Niemi ja Anna Gabrielsdotter Packala. Mats oli merimies, ent. nimi Mats Forsman, s.1.2.1794 Isojoella. Hän muutti Tyrväälle perheineen noin vuonna 1801. Heillä oli yhdeksän lasta, josta neljä syntyi Tyrväällä, nuorimpana Johan Juho Maurits.
(Nämä tiedot ovat Vuorenoja- suvun sukututkimuksesta, jonka on tehnyt Saila Karvinen 2010)
Talvimaisema Pikku-Leiniälästä Ketolan kylään ja kirkolle

Näkymä Vuorenojalta Juurijoen torpallepäin. Kaukana taustalla häämöttää Tyrvään vanha kirkko (Pyhä Olavi) Rautaveden vastakkaisella rannalla. Kuva on Erkki Vuorenojan albumista ja otettu 1920-luvulla.